Δωρεάν SSL Certificate για όλα τα πακέτα φιλοξενίας

Η εταιρία μας προσφέρει σε όλους τους πελάτες της που έχουν οποιοδήποτε πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων, την δυνατότητα να έχουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL.

Η δυνατότητα αυτή είναι ήδη ενεργοποιημένη σε όλους τους cPanel servers μας για παλαιούς και νέους πελάτες και δεν απαιτείται καμία διαδικασία στο cPanel σας για την εγκατάσταση και ενεργοποίηση του πιστοποιητικού.

Απλά ελέγξετε αν απαιτείται κάποια επιπλέον ρύθμιση στον κώδικα της ιστοσελίδας σας, προκειμένου να φορτώνεται με χρήση https και να εμφανίζεται το σχετικό πράσινο λουκέτο στον browser σας.

 

Διευκρινίσεις:

 1) Το πιστοποιητικό αναγνωρίζεται από όλους τους browsers, καθώς είναι υπογεγραμμένο από την Comodo, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής λύσεων ασφαλείας.

 2) Το πιστοποιητικό καλύπτει το κύριο domain της ιστοσελίδας σας, καθώς και έναν μεγάλο αριθμό subdomains, addon domains και parked domains.

 3) Το πιστοποιητικό ισχύει μόνο για όσο χρονικό διάστημα είστε πελάτης του Φιλόξενου.

 4) Τυχόν δικά σας πιστοποιητικά SSL που έχετε ήδη εγκατεστημένα και φτάνουν στην ημερομηνία λήξης τους, δεν αντικαθίστανται αυτόματα με το δωρεάν πιστοποιητικό. Πρέπει να προβείτε μόνοι σας στην απεγκατάστασή τους από το domain σας και κατόπιν στη διαγραφή τους από το cPanel σας. Από την στιγμή που πραγματοποιήσετε αυτές τις ενέργειες, θα εγκατασταθεί αυτόματα εντός 24 ωρών το δωρεάν πιστοποιητικό.

 

Συχνές ερωτήσεις:

1) Πως μπορώ να ελέγξω αν έχει εγκατασταθεί το πιστοποιητικό;

Για να το ελέγξετε, πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel σας. Από εκεί, αναζητήστε και επισκεφθείτε την επιλογή SSL/TLS. Στην νέα σελίδα που θα δείτε, επιλέξτε Generate, view, upload, or delete SSL certificates και θα δείτε μία λίστα με τα πιστοποιητικά που υπάρχουν στο cPanel σας.

Για να ελέγξετε αν έχει εγκατασταθεί στο domain σας, επιστρέφετε στην κεντρική σελίδα της επιλογής SSL/TLS, επιλέγετε Manage SSL sites και θα δείτε μία λίστα με όλα τα domain τα οποία έχουν εγκατεστημένο ένα πιστοποιητικό SSL.

 2) Η ιστοσελίδα μου φιλοξενείται σε άλλη εταιρία. Θέλω να την μεταφέρω σε εσάς και πριν αλλάξω τους nameservers να ελέγξω αν λειτουργεί σωστά με το δωρεάν SSL. Τι πρέπει να κάνω;

Προκειμένου να ελέγξετε ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί σωστά με το δωρεάν SSL, πρέπει οι επισκέψεις προς το domain σας να κατευθύνονται απαραίτητα στον server μας, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να γίνει η πιστοποίηση από την Comodo ότι είστε ο κάτοχος του domain.

 Αφού μεταφέρετε τα αρχεία της σελίδας σας σε εμάς, υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις για να πραγματοποιήσετε τη δοκιμή σας:

  α) Από τον σημερινό πάροχο φιλοξενίας ή τον διαχειριστή των DNS Records σας, να αλλάξετε την IP του A Record για το domain σας και να βάλετε την IP του server μας στον οποίο θα φιλοξενηθεί η σελίδα.

  β) Να προβείτε σε αλλαγή των nameservers στο domain σας και να χρησιμοποιήσετε τους nameservers της εταιρίας μας. Σημειώστε ότι σε αυτή την περίπτωση, η ενημέρωση των DNS Servers παγκοσμίως για αυτή την αλλαγή μπορεί να διαρκέσει ως και 48 ώρες

 Οποιαδήποτε από τις παραπάνω λύσεις επιλέξετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση του δωρεάν SSL στο domain σας δεν γίνεται άμεσα, αλλά εντός 24 ωρών

3) Τι χρειάζεται να κάνω αν αγοράσω νέο πακέτο φιλοξενίας ή προσθέσω νέο subdomain, addon domain ή parked domain;

Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά σας. Το δωρεάν πιστοποιητικό θα εγκατασταθεί αυτόματα εντός 24 ωρών.

 4) Λήγει το πιστοποιητικό που παρέχετε; Απαιτούνται κάποιες ενέργειες για την ανανέωσή του;

Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια τριών μηνών από την ημέρα που θα εγκατασταθεί και ανανεώνεται αυτόματα λίγες μέρες πριν από την λήξη του.

 5) Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες και το δωρεάν πιστοποιητικό SSL δεν έχει εγκατασταθεί ή αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα στην χρήση του

Μπορείτε είτε να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα, είτε να επισκεφθείτε την Περιοχή Πελατών πατώντας εδώ και καταθέστε ένα νέο αίτημα υποστήριξης προς το τεχνικό μας τμήμα. Θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Για χειροκίνητη εγκατάσταση, παρακαλώ ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  i) Συνδεθείτε στο cPanel σας

  ii) Επιλέξτε Security / SSL/TLS Status

  iii) Πατήστε Run AutoSSL. Το λεκτικό Run AutoSSL θα αλλάξει σε AutoSSL is in progress... Η διαδικασία αυτή πραγματοποιεί εγκατάσταση του δωρεάν πιστοποιητικού SSL σε όλα τα domain και subdomain του συγκεκριμένου cPanel account. Με την ολοκλήρωσή της, θα εμφανιστεί το μήνυμα Success: The AutoSSL check has completed. The page will refresh in 5 seconds. Θα γίνει αυτόματη ανανέωση της σελίδας και όλα τα domains & subdomains σας πρέπει να έχουν εγκατεστημένο το δωρεάν πιστοποιητικό. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την διαδικασία, παρακαλώ καταθέστε ένα νέο αίτημα υποστήριξης, μέσω της Περιοχής Πελατών, πατώντας εδώ

  • 0 Χρήστες βοηθήθηκαν
Σας βοήθησε αυτή η απάντηση;

Σχετικά άρθρα

WHM Αλλαγή DNS με e-mails σε διαφορετικό διακομιστή

To άρθρο αυτό απευθύνεται κυρίως σε μεταπωλητές με πρόσβαση στις ζώνες dns μέσω του WHM. Για να...

Δημιουργία Βάσης MySQL στο CPanel

1. Αφού συνδεθούμε με το cPanel, επιλέγουμε το MySQL Databases -> Create New Database 2. New...

Register Globals στην PHP

Στους servers του Philoxenos, για λόγους ασφαλείας η τιμή του register_globals είναι Off...

Αφαίρεση μπλοκαρίσματος IP από τείχος προστασίας

Σε όλους τους διακομιστές μας εκτελούνται συνεχείς έλεγχοι για προβλήματα ασφαλείας, μερικές όμως...

Cpanel Επίσημα άρθρα

Για να μπορέσετε να λειτουργήσετε και να αξιοποιήσετε τον λογαριασμό CPanel σας στο έπακρο, θα...